Начин на приготвяне
Нарязваме пилешките дреболии за супа (без дробчетата) и ги заливаме със студена вода. Слагаме ги на котлона, за да заврят.
След като кипне, премахваме пяната и посоляваме. Добавяме нарязаните на дребно ароматни корени, които можем предварително да позадушим в част от кравето масло и малко вода.
Така накрая ще получим по-ароматна и вкусна супа с пилешки дреболии и зеленчуци.
Когато дреболиите са почти готови, прибавяме фидето, дробчетата и нарязаните домати.
Готовата пилешка супа подправяме с останалото масло и застройваме с варена на водна баня застройка от яйцето, киселото мляко, брашното и оцета.
Поръсваме със ситно нарязания магданоз и смления черен пипер.
Любимата супа поднасяме с пухкава селска пърленка.