Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Супа от пилешки бутчета и зеленчуци

Супа от пилешки бутчета и зеленчуци

Илияна ДимоваИлияна Димова
Копирайтър
148572563218
Супа от пилешки бутчета и зеленчуци
Снимка: Илияна Димова
1 / 4
16/04/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • картофи - 2 бр. едри
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр. голям
  • ориз - 1/2 к.ч.
  • къри
  • черен пипер
  • девесил - пресни листа
  • брашно - 1 ч.л.
  • яйца - 1 бр. прясно
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • масло - 1 с.л. краве
  • бульон - 1 кубче пилешки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешките бутчета (2 бр.. цели) , заливаме с вода и слагаме на котлона. Като кипне водата, изливаме и наливаме чиста вода. Слагаме бутчетата да се варят и при тях, прибавяме белени цели картофи (2 бр.) и морков (1 бр.).

Прибавяме и почистен, нарязан много ситно лук (1 бр.). Варим, докато се сварят бутчетата и зеленчуците. Тогава изваждаме бутчетата и оставяме да се охладят. От бульона изваждаме и картофите и морковите.

Пасираме или намачкваме с вилица. Връщаме във врящата пилешка супа и прибавяме измит ориз. Ръсваме къри, черен пипер и натрошен пилешки бульон. Слагаме и наситнени пресни листа девесил. Оставяме да се свари и оризът.

Почистваме пилешките бутчета от костите, нарязваме месото и когато оризът се свари, слагаме пилешкото месо в супата. Оставяме да покъкри и застройваме супата с разбити кисело мляко (1 к.ч.), яйце (1 бр.) и брашно (1 ч.л.). Сервираме супата със сок от лимон.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: