Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Бистра супа с пилешки бутчета

Бистра супа с пилешки бутчета

ЗориЗори
Новак
1715465k
Бистра супа с пилешки бутчета
Снимка: Зори
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Няма нищо по-хубаво от една пилешка супичка - рай за душата"

Необходими продукти

  • печурки - 3 - 4 броя
  • пилешки бутчета - 2 броя
  • моркови - 1 броя
  • бахар - 5 - 6 зърна
  • черен пипер - 10 зърна
  • дафинов лист - 2 броя
  • люти чушки - 1 брой
  • лимони - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 1/2 връзка (пресен)
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бутчетата и ги нарежете на две.

Залейте ги със студена вода в тенджера и пуснете вътре черния пипер, дафиновите листа, бахара и малко сол.

Сварете бутчетата до готовност, като от време на време отпенвате събралата се пяна.

Охладете бутчетата и ги обезкостете, махнете кожата им.

Прецедете бульона от варенето и го върнете на котлона да кипне отново.

Добавете нарязаните гъби, морков, лук и чесън, както и лютото чушле, почистено от семките.

Щом зеленчуците заврят, добавете обезкостеното месо. Оставете пилешката супа да се готви на умерен огън още 10-тина минути.

Овкусете я със сол и черен пипер, поръсете с прясно нарязан магданоз.

Всяка порция супа сервирайте с резен лимон.

Бистрата супа с пилешки бутчета е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: