Начин на приготвяне
Измийте бутчетата и ги нарежете на две.
Залейте ги със студена вода в тенджера и пуснете вътре черния пипер, дафиновите листа, бахара и малко сол.
Сварете бутчетата до готовност, като от време на време отпенвате събралата се пяна.
Охладете бутчетата и ги обезкостете, махнете кожата им.
Прецедете бульона от варенето и го върнете на котлона да кипне отново.
Добавете нарязаните гъби, морков, лук и чесън, както и лютото чушле, почистено от семките.
Щом зеленчуците заврят, добавете обезкостеното месо. Оставете пилешката супа да се готви на умерен огън още 10-тина минути.
Овкусете я със сол и черен пипер, поръсете с прясно нарязан магданоз.
Всяка порция супа сервирайте с резен лимон.
Бистрата супа с пилешки бутчета е готова.