Начин на приготвяне
Натрийте бутчетата със смес от сол, червен и черен пипер.
Почистете чушките от семките и ги нарежете на кубченца, а лютата чушка, лука и чесъна наситнете.
Отцедете гъбите от течността в буркана.
Загрейте олиото в тиган и запържете чушките, чесъна и лука.
Размийте доматеното пюре с малко вода и го добавете в тигана.
Оставете зеленчуците да се задушат и ги прехвърлете в тава за печене. Върху тях сложете овкусените пилешки бутчета.
Налейте виното и сложете тавата в умерено загрята фурна, печете до готовност.
Сварете пастата и я поднесете като гарнитура на бутчетата със зеленчуци. Поръсете с прясно нарязан магданоз.
Пикантните бутчета със зеленчуци по сръбски са готови.