Рататуй по сръбски

Рататуй по сръбски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • тиквички - 800 г
  • гъби - 400 г
  • домати - 3 бр.
  • лук - 2 глави, кромид
  • брашно - 4 с.л.
  • сметана - 20 г
  • олио - 8 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете до златисто в 6 с.л. олио измитите, обелени, нарязани на кръгчета с дебелина около 1, 5 см и оваляни в брашното тиквички.

Почистете гъбите, измийте ги, нарежете ги на дребно, сварете ги за 5-6 мин. в подсолена вода и ги запържете в останалото олио заедно със ситно нарязания лук.

Прибавете 2 с.л. гореща вода, сметаната, обелените и нарязани домати, посолете и варете 3-4 мин, след което изсипете тиквичките и оставете за 2-3 мин. на тих огън.

Идеална гарнитура за това ястие са варени картофи.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: