Начин на приготвяне
Започнете с приготвя на заливката, за да може да изстине.
Сипете водата в тенджера, към нея добавете ваниловата и обикновената захар. Щом заври, оставете за 10 мин. и махнете от котлона.
Разстелете корите. Вземете една, намажете я със смес от маргарин и олио. Прегънете 1/3 навътре, намажете тази сгъната част.
Сложете 2 с.л. смес от орехи и лешници върху кората и навийте на руло. Разрежете на част и завийте на охлювчета. Повторете с другите.
Намазнете си подходяща тава и подредете вашите баклавички. Изпечете за 40 мин. на 180 градуса.
Още докато е гореща, полейте баклавата с охладения вече сироп.
Оставете баклавичките-охлювчета по сръбски да изстинат и си хапнете.