Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Лозови сарми със зрял боб по сръбски

Лозови сарми със зрял боб по сръбски

Лозови сарми със зрял боб по сръбски
Снимка: Зори
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • лозови листа - 20 бр.
  • боб - 1 ч.ч. сварен зрял
  • домати - 2 - 3 бр. може и от консерва
  • зелен лук - 1 връзка или 2 глави стар
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • чубрица - на вкус
  • джоджен - на вкус
  • девесил - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете отцедения и намачкан с вилица на каша боб, настърганите домати и леко запържения в олиото ситно нарязан лук, посолете и подправете с чубрицата, джоджена и девесила.

Сложете по 1 с.л. от плънката във всеки от попарените с вряла вода листа, наредете сармите в тенджера върху постлани лозови листа.

Отгоре сложете чиния, обърната с отвора надолу, залейте сармите с топла вода, докато ги покрие, и варете на тих огън, докато ястието остане на мазнина.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: