Начин на приготвяне
Измиваме пилешките бутчета (2 бр.. цели) , заливаме с вода и слагаме на котлона. Като кипне водата, изливаме и наливаме чиста вода. Слагаме бутчетата да се варят и при тях, прибавяме белени цели картофи (2 бр.) и морков (1 бр.).
Прибавяме и почистен, нарязан много ситно лук (1 бр.). Варим, докато се сварят бутчетата и зеленчуците. Тогава изваждаме бутчетата и оставяме да се охладят. От бульона изваждаме и картофите и морковите.
Пасираме или намачкваме с вилица. Връщаме във врящата пилешка супа и прибавяме измит ориз. Ръсваме къри, черен пипер и натрошен пилешки бульон. Слагаме и наситнени пресни листа девесил. Оставяме да се свари и оризът.
Почистваме пилешките бутчета от костите, нарязваме месото и когато оризът се свари, слагаме пилешкото месо в супата. Оставяме да покъкри и застройваме супата с разбити кисело мляко (1 к.ч.), яйце (1 бр.) и брашно (1 ч.л.). Сервираме супата със сок от лимон.