Език с ремуладов сос

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921329748
Език с ремуладов сос1 / 2
09/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешки език - 1
  • за соса
  • яйца - 4 бр.
  • олио - 5 - 6 с.л. или зехтин
  • масло - 1 с.л.
  • сардели - 3 изчистени и смачкани
  • горчица - 1 - 2 к.л.
  • лук - настърган
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз - накълцан
  • оцет - 1 с.л.
  • бульон - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете езика. След това го обелете, докато е още топъл. След като изстине, го нарежете на тънки филийки.

За соса пресовайте 4-те жълтъка на твърдо сварените яйца. Добавете към тях при непрекъснато бъркане 5-6 с.л. зехтин или олио, маслото, което сте разбили предварително със стритите и намачкани сардели, горчицата, настърган лук, сол, черен пипер, магданоз, оцет и бульон.

Залейте езика със соса и поднесете.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: