Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешки език със сос

Агнешки език със сос

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Агнешки език със сос1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • агнешки език - 800 г език
  • моркови - 100 г
  • ряпа - 100 г
  • зеле - 50 г
  • лук - 50 г
  • масло - 40 г
  • брашно - 40 г
  • бульон - 20 мл
  • сметана - 10 мл
  • черен пипер - 2 г на зърна
  • черен пипер - млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте агнешкия език със студена вода, колкото да го покрие и подправете със сол и черен пипер на вкус. Добавете и нарязаните на ситно зеленчуци и варете на умерен огън до готовност на езика.

Поставете го в съд със студена вода, а зеленчуците пасирайте.

Загрейте маслото в тиган и запържете брашното. След 1-2 минути се разрежда с бульона и сметаната. Добавя се ситно нарязан магданоз и се смесва с пасираните зеленчуци.

Езика се нарязва на филийки и се поднася с този сос. За гарнитура може да приготвите задушени пресни картофи.

Рейтинг

4.2
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: