Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Варен език с бял сос и стафиди

Варен език с бял сос и стафиди

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Варен език с бял сос и стафиди1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
1
"Разкошен деликатес, който ви препоръчваме от все сърце"

Необходими продукти

  • телешки език - 160 гр.
  • моркови - 20 гр.
  • керевиз - 20 гр.
  • лук - 10 гр.
  • брашно - 7 гр.
  • масло - 20 гр.
  • прясно мляко - 80 гр.
  • стафиди - 20 гр.
  • сол
  • захар - 1 гр.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме добре измит език и го варим във вода с кервиза, лука и солта. След като уври се обелва.

Прави се бял сос – сос бешамел от брашното, млякото, захарта, половината от маслото и малко сол и се прибавят стафидите. Ври около 10 мин. Сосът се посолява и се подкиселява със сока от лимона.

Подправя се с късчета масло. С готовия сос се залива варения език.

Поднася се с подходяща гарнитура.

Рейтинг

4.4
53
44
30
20
10
Дай твоята оценка: