Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Варен телешки език, препечен с кашкавал

Варен телешки език, препечен с кашкавал

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Варен телешки език, препечен с кашкавал
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
27 мин.
Порции
3
"Ако се чудите как да приготвите телешки език, ето ви вариант"

Необходими продукти

  • телешки език - 3 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • чесън - 3 скилидки
  • черен пипер
  • масло - 2 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре телешките езици и ги поставяме да се сварят в тенджерата под налягане до готовност.

Докато са топли, ги обелваме, нарязваме на филийки и ги овкусяваме със сол и черен пипер .

В тиган си поставяме маслото и оставяме да се загрее.

През това време си почистваме и пресоваме чесъна.

Поставяме го при маслото и запържваме за около 2 минути.

Премахваме и го изсипваме при нареденият в тавичка език.

Поръсваме с настърган кашкавал и запичаме в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути.

Вареният телешки език, препечен с кашкавал е страхотен!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: