Телешки език яхния

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Администратор
2965906
Телешки език яхния1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Деликатес, който се приготвя толкова лесно, заслужава да бъде изяден докрай"

Необходими продукти

  • телешки език - 1 бр.
  • масло - 100 г
  • брашно - 100 г
  • лук - 1 глава
  • оцет
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете предварително измития език да се свари с подправките и лука.

Още докато е топъл, го обелете и го нарежете на филийки.

Загрейте маслото отделно, запържете брашното и скълцания лук в него. Разредете с бульона от варенето на езика и разбъркайте кашата. След като поври, добавете малко лимонов сок.

Във всяка чиния сложете филийки език и залейте със соса.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: