Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Телешки език по карибски

Телешки език по карибски

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48827
Телешки език по карибски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • телешки език - 2 бр.
  • ананас - 1 бр.
  • тиква - 300 г белена
  • джинджифил - 1 щипка на прах
  • лук - 1 глава
  • кокосово мляко - 200 мл от консерва
  • соев сос - 1 с.л.
  • къри - 1/4 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Езикът се сварява до омекване. В това време тиквата се настъргва, ананасът се нарязва на ситно.

Езикът се пуска в ледено студена вода и се обелва.

Лукът се нарязва на ситно, добавя се тиквата, кърито, джинджифилът и всичко се пържи 5 минути.

Добавя се кокосовото мляко, соевият сос и сместа се оставя да къкри, докато една трета от течността не се изпари. Езикът се нарязва, пуска се в горещия сос и се сервира.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: