Начин на приготвяне
Сложете всички карантии да се сварят, след което ги нареже на кубчета, като оставите настрана само 1 шкембе. Накълцайте лука и го задушете в сгорещеното масло. Прибавете предварително накиснатия и отцеден ориз заедно с 2 чашки от бульона на карантиите.
Щом оризът е полусварен се сипват накълцаните дроб, шкембе, сърце и се прибавят всички подправки на око. С така приготвената плънка се напълва заделеното шкембе, зашива се и се намазва обилно с масло и червен пипер. Печете пълненото шкембе в предварително загряна умерена фурна за около 1 час. Тавата трябва да е леко намазнена и с 1/2 ч.ч. гореща вода.
От останалия бульон пригответе лесен сос, като запържите 2-3 с.л. брашно с малко масло. Разредете с бульона постепенно, добавете разбитите предварително кисело мляко и яйце. Бъркайте, докато всичко се хомогенизира и сгъсти. Поднесете порция пълнено шкембе, полято със соса.