Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Свинско шкембе със зеленчуци

Свинско шкембе със зеленчуци

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Новак
1363984k344
Свинско шкембе със зеленчуци
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 2
18/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско шкембе - 2 броя (около 600 г)
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 зелена + 1 червена
  • домати - 5 броя
  • червен пипер
  • магданоз
  • кайенски пипер
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете много добре свинското шкембе. Прехвърлете го в купа, сипете оцет и сода и разбъркайте. Оставете да престои 10-тина минути.

Измийте отново шкембето и го сложете да се вари до готовност. В края на варенето посолете леко.

Нарежете на ивици свареното шкембе.

Обелете и наситнете доматите, чушките нарежете на ивици, лука наситнете.

Загрейте малко олио в тиган и запържете лука и шкембето. Прибавете чушките и оставете продуктите да се задушават.

По-късно прибавете доматите и овкусете с подправките. Оставете да покъкрят до изпаряване на течността.

Поднесете мезето, като го поръсите с магданоз и го гарнирате с люта чушка.

Свинското шкембе със зеленчуци е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: