Начин на приготвяне
Почистете много добре свинското шкембе. Прехвърлете го в купа, сипете оцет и сода и разбъркайте. Оставете да престои 10-тина минути.
Измийте отново шкембето и го сложете да се вари до готовност. В края на варенето посолете леко.
Нарежете на ивици свареното шкембе.
Обелете и наситнете доматите, чушките нарежете на ивици, лука наситнете.
Загрейте малко олио в тиган и запържете лука и шкембето. Прибавете чушките и оставете продуктите да се задушават.
По-късно прибавете доматите и овкусете с подправките. Оставете да покъкрят до изпаряване на течността.
Поднесете мезето, като го поръсите с магданоз и го гарнирате с люта чушка.
Свинското шкембе със зеленчуци е готово.