Пълнено шкембе

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пълнено шкембе1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-5
"Мислехме си, че сме опитали най-доброто от Българската кухня, докато не опитахме това пълнено шкембе Изкушение за истински ценители"

Необходими продукти

  • телешко шкембе - 1 кг.
  • мас - 4 с.л.
  • телешко месо - 300 гр.
  • телешки черен дроб - 300 гр.
  • телешки бъбреци - 300 гр.
  • лук - 1 глава
  • праз - 1 стрък
  • картофи - 2 бр.
  • хляб - 1 филия
  • яйца - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете шкембето в малко подсолена вода.

Нарежете на ситно лука, праза, месото, дроба и бъбреците. Изпържете ги в маста.

Като изстинат, прибавете ситно нарязаните картофи, хляба, натопен във вода и добре отцеден, яйцето, 1/2 лъжичка червен пипер, подправките и сол на вкус. Разбъркайте добре плънката и я изсипете върху шкембето.

Завийте го на руло и завържете с бял конец. Сложете го в намазана с мас тавичка и налейте малко бульон от шкембето.

Печете около 30 мин.

Щом извадите от фурната, поръсете рулото с останалия червен пипер.

Нарежете на филии и поднесете със сос от хрян.

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: