Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Черен дроб с праз и броколи

Черен дроб с праз и броколи

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Черен дроб с праз и броколи1 / 2
18/07/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Не се притеснявайте, с това ястие ще спечелите заслужени аплодисменти от гостите"

Необходими Продукти

  • черен дроб - 400 грама, телешки
  • праз - 2 малки стръка
  • лук - 3 стръка зелен
  • броколи - 4 - 5 розички
  • сусам
  • свинска мас - 3 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • лимонов сок
  • соев сос
  • сол
  • ориз - 1 ч.
  • вегета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте на дребно праза, лука и ги сложете заедно с броколито да се задушат в сгорещената свинска мас.

Нарежете черния дроб на тънки парчета и го добавете, след като зеленчуците омекнат заедно със сусам (количество по желание). Овкусете с подправките и лимонов сок на вкус. По желание може да прибавите и малко соев сос.

Сварете ориза с малко мазнина и вегета.

Поднесете ястието с подложка от ориза, а върху него и черния дроб с праза и броколито.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Боби
Боби
Клара и аз ще те контрирам. Дроба специално ,бил той бял или черен го пържа с мас.И знаеш ли защо? Защото дроба става по мек някак си и най най важното не пръска мазнината от олиото..Иначе и аз повечето неща ги пържа с олио..
17.04.2013 21:30
1
Покажи всички подкоментари
Мишо
Мишо
о, клара, мисля, че всички автори на рецепти в сайта от тук насетне ще се съобразят с твоето преважно мнение и желание и повече няма да има никакви рецепти с мас!
03.05.2012 10:31
Клара
Клара
Мразя свинска мас и изопщо пържените с мазнина ястия. Обичам задушени и с различни сосове. Така че не е по мой вкус.
03.05.2012 00:59