Начин на приготвяне
Смелете на пудра кафявата захар и я смесете с канелата, брашното и настъргания джинджифил. Към сухата смес добавете омекналото на стайна температура масло.
Сипете водата и меда, замесете меко тесто. Оформете го на топка, покрийте с домакинско фолио и приберете в хладилник за 20 минути, за да се стегне.
Набрашнете кухненския плот и разточете масленото тесто. Точилката също трябва да се набрашни, за да не залепва.
Изрежете сладки в желаната форма, но имайте предвид, че класическата за този вид сладки е формата с човечета.
Наредете ги в 2 тава с разстояние между тях и печете в загрята на 180 градуса фурна за 15-18 минути.
Оставете да изстинат, след което преместете в чиния. По желание, може да ги урасите с айсинг или разтопен шоколад.
Коледни джинджифилови сладки са готови.