Испанска паеля с пиле

27/11/2020
"Пренасяме Испания у дома с тази прекрасна паеля с пиле - всички обожават вкуса ѝ"
Приготвяне10 мин.
Готвене150 мин.
Общо160 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо161
  • Преглеждания за месеца28
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 300 г
  • заешко - 300 г
  • червени чушки - 1 бр.
  • замразени зеленчуци - 1 пак. микс от 250 г
  • ориз - 1 1/2 ч.ч.
  • сол
  • шафран
  • домати - 1 бр. пресен
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете тавата за паеля на котлона със зехтина и изпържете месото до златисто.

Добавете нарязаната чушка и замразените зеленчуци. Пържете, докато омекнат.

Настържете домата и пресовайте чесъна. Добавете и тях в тавата.

След няколко минути налейте водата. Сложете сол и намалете котлона. Варете, докато се свари месото.

Долейте вода, ако е извряла. Добавете шафрана и ориза.

Оставете на ниска степен, докато изври водата и оризът омекне.

Махнете от котлона и затворете с капак, за да се задуши паеля с пиле.

Сервирайте вашата паеля топла в дълбоки чинии.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар