Шоколадов мус с маскарпоне

21/11/2020
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо44
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете шоколада на водна баня, заедно с кравето масло. Махнете от котлона и оставете да се охлади.

Разбийте жълтъците със захарта до пухкав бял крем, а белтъците със солта - до твърди връхчета. Сложете маскарпонето и бейлиса при жълтъците и разбъркайте добре.

Добавете и шоколада. Отново разбъркайте, докато се смеси напълно. Сложете половината белтъци. Разбъркайте внимателно със силиконова шпатула и леки въртеливи движения.

Разпределете нежния шоколадов мус в подходящи чашки или купички. Поръсете с шоколадовите пръчици.

Оставете шоколадовия мус с маскарпоне в хладилника за няколко часа преди да сервирате.

Метална купичка за хубав крем карамел или суфле-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Метална купичка за хубав крем карамел или суфле
1.70 лв.
1.31 лв.
Виж ››

Приготвянето на съвършения крем карамел започва с приготвянето на метални купички за крем карамел, останалото да подробности.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар