Начин на приготвяне
Замесваме тестото, като в купа наливаме леко затоплена вода и прибавяме кисело мляко. Последователно слагаме олио, белтък, сол, захар, мая и бакпулвер.
Разбъркваме с бъркалка до хомогенна смес и после ръсим постепенно брашно. Замесваме гладко, нелепнещо тесто. Намазваме с олио, завиваме с найлон и оставяме да втаса.
Готовото тесто правим на топки. Всяка разтегляме на кръгла кора с намазани с олио ръце. С четка мажем разбито яйце и напръскваме с разтопени и смесени мас, олио и масло.
Слагаме и натрошено сирене. Навиваме на руло и поставяме, навиваме в тава върху хартия за печене, намазнена с мазнина.
Другите кори правим по същият начин, като навиваме около първата кора. Като оформим нашия тутманик, оставяме да втаса.
Когато е втасал, внимателно с четка намазваме отгоре със смесени суров жълтък и прясно мляко.
Поливаме вития тутманик с малко от мазнината и печем в загрята на 170 градуса фурна до златисто.
Като извадим от фурната, може да намажем вития тутманик с плънка с масло.