Начин на приготвяне
Активирайте маята - смесете я с половин чаша топла вода и 2-3 лъжици захар. Размийте я добре и оставете да шупне. Натрошете сиренето в чиния.
Смесете в купа олкиото с маргарина, а в друга купа разбийте 2 лъжици олио с 1 жълтък. Пресейте брашното и направете кладенче в средата му.
Вътре сипете активираната мая, солта, олиото и водата - около 400 мл, като после може да добавите още. Като започнете да замесвате тестото, ще видите дали ви трябва още.
Оставете готовото тесто да почине на топло за 10-15 минути, като го покриете с кърпа. След това го разделете на 4 топки - равни по големина. Набрашнете масата. С точилка разточете на тънко едната топка.
Намажете разточената кора с маргарин и олио, поръсете с натрошено сирене и навийте на руло. Сложете готовото руло в намазнена тава. Така процедирайте и с втората топка.
Подредете рулата в кръг, едно след друго - трябва да образува навит охлюв. Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса за 30-40 минути.
Намажете тутманика с разбития с олио жълтък. Печете в загрята на 180 градуса фурна до готовност - около 40 минути.
Божественият вит тутманик е готов.