Ezine.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Вит тиквеник с богата плънка

Вит тиквеник с богата плънка

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8592k16k1k
Вит тиквеник с богата плънка
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
18/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • тиква - 300 грама (тегло без кора и семки)
  • ябълки - 1
  • моркови - 2
  • захар - 120 грама или на вкус
  • канела - 1 щипка или на вкус
  • ванилова захар - 8 грама
  • кори за баница - 400 - 450 грама
  • олио - 60 - 70 мл
  • пудра захар за поръсване
  • орехи - 120 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и обелете ябълката, морковите и тиквата (общото им тегло в почистен вид е 500 г). Настържете ги ги посипете с двата вида захар и канелата.

Разбъркайте всичко и оставете да престоят така между половин и един час.

Добавете олиото и заделете малко от него, за да намажете тавата, в която ще печете тиквеника.

Запечете орехите на сух тиган и ги накълцайте, но не прекалено ситно.

Разстелете корите и две по две ги навийте с разпределена в тях плънка. Подредете ги като охлювчета в кръглата гава.

Намажете с олио и печете в предварително загрята на 170 градуса фурна до златисто. Оставете да изстине и поръсете с пудра захар.

Витият тиквеник с богата плънка е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: