Начин на приготвяне
В купа пресейте брашното и маята. Направете кладенче, в чиято среда сипете зехтина, захарта, солата и топлото мляко. Разбъркайте добре и замесете гладко тесто за милинки без бучки.
Оставете тестото да втаса в друга купа с 2 с.л. олио. Завийте го с фолио.
Щом удвои обема си, разточете на кора, дебела 5-6 мм. Направете плънката за милинките. Разбийте яйцето, добавете натрошено сиренето и солта.
Плънката разпределете под цялата кора. Отгоре сложете маслото, нарязано на кубчета. Завийте на руло и разтеглете като фитил тестото.
Нарежете на охлювчета, ще се получат около 16, дебели 2 см. Наредете ги в широка тава (30 см), която предварително сте намазали с маста. Оставете за кратко да втасат.
През това време пригответе заливката за пухкавите милинки. Разбийте яйцето и смесете с маслото, брашното и солта. Разбъркайте и добавете прясното мляко.
С тази смес полейте разкошните милинки с богата плънка и ги сложете да се пекат на 200 градуса до готовност.