Агнешко с гъби

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Агнешко с гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
6
"Сервираме топло агнешко с гъби и отваряме бутилка вино, за да отпразнуваме страхотната вечеря"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг от бут, нарязано
  • гъби - 500 г
  • магданоз - ситно нарязана
  • бекон - 100 г или сланина
  • лимони - сокът на 1 лимон
  • черен пипер
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете месото от агнешки бут. Посолете го и го поръсете с черен пипер.

В тенджерка покрийте дъното с бекон/сланина, подреждайте нарязаното месо и го покривайте с почистени и нарязани гъби.

Долейте вода или бульон и варете около 1 час. Добавете скълцания магданоз и доварете на тих огън това невероятно агнешко варено.

Сервирайте готовото агнешко с гъби с подходящо питие.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: