Начин на приготвяне
Агнешкият комплект се изчиства и сварява. Реже се на кубчета. В олио се запържват дреболиите, добавяме зеленият лук и дозарапъжваме. Поръсете червен пипер и разбъркайте.
Прибавете почистеният и измит ориз и булгур и запържете и тях за няколко минути. Овкусете със сол, черен пипер девесил и джоджен.
Добавете вода 4 и 1/2 ч.ч. вода и сложете във фурната да се сготви дроб сармата. След като водата се е изпарила и оризът се е сварил, пригответе заливката.
Заливката приготвяме, като в дълбока тенджера сгорещим 50 мл олио, към него прибавяме брашното и бъркаме постоянно до златист цвят на брашното.
След което прибавете бавно прясното мляко при непрестанно бъркане. Накрая разбийте яйцата и добавете и тях към сместа за заливката при постоянно бъркане.
След като заливката за агнешката дроб сарма е готова, я изсипваме върху нея и връщаме обратно във фурната да се запече отгоре.
Преди да изключите, поръсете с настърган кашкавал. След като е запече кашкавалът, изключваме фурната и сервираме дроб сармата с ориз и булгур за Великден по желание с кисело мляко.
Да ви е сладко!