Агнешко с гъби

Дебора
Дебора
Новак
15/01/2020
"Сервираме топло агнешко с гъби и отваряме бутилка вино, за да отпразнуваме страхотната вечеря "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 472
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • агнешко месо - 1 кг от бут, нарязано
  • гъби - 500 г
  • магданоз - ситно нарязана
  • бекон - 100 г или сланина
  • лимони - сокът на 1 лимон
  • черен пипер
  • мазнина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете месото от агнешки бут. Посолете го и го поръсете с черен пипер.

В тенджерка покрийте дъното с бекон/сланина, подреждайте нарязаното месо и го покривайте с почистени и нарязани гъби.

Долейте вода или бульон и варете около 1 час. Добавете скълцания магданоз и доварете на тих огън това невероятно агнешко варено.

Сервирайте готовото агнешко с гъби с подходящо питие.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар