Класически пълнени патладжани

11/01/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо9 303
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовените и издълбани патладжани посолете и след около 1 час ги изплакнете и подсушете.

Попарете ги във вряща солена вода и ги напълнете с плънка от кайма, настърган лук, подправки на вкус и лъжичка оцет. Може да добавите в плънката и малко галета.

Сложете пълнените патладжани да се пържат в сгорещена мазнина. Отделно изпържете 2-3 глави лук и ги добавете върху патладжаните. Добре е всичко да става в голям съд.

С лука добавете и 1-2 нарязания ситно домата, още малко черен пипер, червен пипер и магданоз.

Долейте малко вода и доварете ястието от класически пълнени патладжани на тих огън. Накрая го застройте с яйцата и киселото мляко.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Яна
Яна
14.09.2013 11:59
Небелен патладжана не горчи ли?
0
0