Начин на приготвяне
Разполовете патладжаните по дължина, издълбайте половинките, посолете лодките и ги оставете да се отцедят от горчивината.
През това време загрейте няколко с.л. олио или зехтин в тиган и запържете скълцания лук, накълцаната ситно вътрешност на патладжана.
Щом омекнат, добавете доматеното пюре и подправките. Разбъркайте за кратко и снемете от котлона.
Добавете към плънката накиснатия и отцеден във вода хляб, добре объркайте и добавете филето риба тон.
Напълнете патладжаните. Подредете ги в подмазнена тава и полейте със струйка зехтин и сложете да се изпекат в умерено загряна фурна.
Накрая по желание може да поръсите с малко кашкавал или вид сирене. Вместо риба тон от консерва, може да използвате същия грама прясна риба.