Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани с риба тон

Пълнени патладжани с риба тон

Maria KostoffMaria Kostoff
Новак
307137
Пълнени патладжани с риба тон1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4 бр.
"Патладжани с риба тон - невероятно вкусна комбинация, която горещо ви препоръчваме да опитате!"

Необходими продукти

  • патладжани - 2 по - големи
  • риба тон - 2 консерви филе
  • хляб - 2 филии сух
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • лук - малка главичка
  • олио - или зехтин
  • карамфил - 1 - 2 карамфилчета счукан
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете патладжаните по дължина, издълбайте половинките, посолете лодките и ги оставете да се отцедят от горчивината.

През това време загрейте няколко с.л. олио или зехтин в тиган и запържете скълцания лук, накълцаната ситно вътрешност на патладжана.

Щом омекнат, добавете доматеното пюре и подправките. Разбъркайте за кратко и снемете от котлона.

Добавете към плънката накиснатия и отцеден във вода хляб, добре объркайте и добавете филето риба тон.

Напълнете патладжаните. Подредете ги в подмазнена тава и полейте със струйка зехтин и сложете да се изпекат в умерено загряна фурна.

Накрая по желание може да поръсите с малко кашкавал или вид сирене. Вместо риба тон от консерва, може да използвате същия грама прясна риба.

Рейтинг

3.2
50
41
34
20
10
Дай твоята оценка: