Солени варени гевреци

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
178
422
104
35
4
30/06/2020
"Мини солени гевречета да има да си хапваме цял ден "
Приготвяне60 мин.
Готвене30 мин.
Общо90 мин.
Порции7
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо112
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • прясно мляко - 150 мл
  • вода - 150 мл топла
  • суха мая - 7 г
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 7 с.л.
  • брашно - 450 г
  • ЗА НАМАЗВАНЕ
  • жълтък - 2 бр.
  • ЗА ПОРЪСВАНЕ
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме топлото мляко с топлата вода, прибавяме сухата мая, захарта, солта, олиото и разбъркваме добре.

Малко по малко прибавяме брашното, замесваме меко тесто, намaзняваме го и го оставяме да втаса за 30 минути.

От втасалото тесто правим фитили, които усукваме и оформяме на гевреци.

В голяма тенджера наливаме вода, добавяме 2 с.л. сол и оставяме да заври.

Във врялата подсолена вода слагаме оформените гевреци за 30-40 секунди (или докато изплуват на повърхността).

Изваждаме варените гевреци и ги подреждаме в тава, застлана с хартия за печене, намазваме ги с разбит жълтък и поръсваме обилно със сусам.

Печем солените варени гевреци в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 минути.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар