Начин на приготвяне
Сипете в дълбока купа брашното. Отделете белтъка на яйцето, а жълтъка прибавете в купата.
Разбъркайте и добавете маста, киселото мляко с бакпулвера и солта. Объркайте с помощта на вилица и постепенно замесете средно меко тесто.
Набрашнете кухненския плот и разточете тестото с точилка. Получената тънка кора нарежете на ленти, а тях на пръчици, дебели 1 см.
Намажете ги разбития белтък и поръсете с кимион и сусам.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Печете соленките около 15 минути или докато придобият приятен златист загар.
Пръхкавите соленки с мас са много вкусни!
Вижте също как да си направите тутманик с мас или любимите масленки.
Коментари
Но вие явно не правите разлика между ким и кимион, и рецептата ви е грешно написана.