Начин на приготвяне
Мраморен кекс с шоколадова глазура - чуден шоколадов сладкиш!
Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме олиото и предварително пасираните банани с прясното мляко.
След това добавяме пресятото брашно с бакпулвера, готовата смес разделяме на две части и към едната част добавяме какаото на прах.
Намазняваме и набрашняваме форма за кекс с дупка и изсипваме, като редуваме от бялата и какаовата смес.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.
За глазурата разтопяваме на водна баня двата вида шоколад и след като изпеченият кекс се охлади, намазваме обилно с шоколадовата глазура.
Най-отгоре поръсваме с малко сусам шоколадовия кекс.