Начин на приготвяне
Първо включете фурната на 180 градуса.
Пригответе си форма за кекс с диаметър 22 см и я намазнете с масло.
Измийте и обелете морковите, нарежете ги на парчета. В блендер сипете яйцата, олиото, захарта и морковите. Пасирайте до хомогенност.
След това добавете пресятото брашно с бакпулвера и солта, разбъркайте всичко, но вече с шпатула.
Сипете сместа във формата и изпечете морковения кекс до готовност - около 50 минути.
Охладете напълно кекса.
За глазурата смесете нишестето с половината мляко и разбъркайте. Прибавете другите съставки и сложете на умерен огън. Бъркайте непрекъснато до получаване на желаната гъстота.
Сипете шоколадовата глазура върху кекса.
Кексът с моркови и шоколадова глазура е готов.