Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с моркови и шоколадова глазура

Кекс с моркови и шоколадова глазура

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Кекс с моркови и шоколадова глазура
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Чуден морковен кекс, полят с шоколадова глазура - неустоим е"

Необходими продукти

  • брашно - 260 грама (пресято)
  • моркови - 250 грама (сурови)
  • олио - 200 мл
  • захар - 250 грама
  • яйца - 4 броя
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • сол - 1 щ.
  • шоколадова глазура
  • царевично нишесте - 1. 5 с.л.
  • прясно мляко - 1 ч.ч. студено
  • захар - 5 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • какао - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо включете фурната на 180 градуса.

Пригответе си форма за кекс с диаметър 22 см и я намазнете с масло.

Измийте и обелете морковите, нарежете ги на парчета. В блендер сипете яйцата, олиото, захарта и морковите. Пасирайте до хомогенност.

След това добавете пресятото брашно с бакпулвера и солта, разбъркайте всичко, но вече с шпатула.

Сипете сместа във формата и изпечете морковения кекс до готовност - около 50 минути.

Охладете напълно кекса.

За глазурата смесете нишестето с половината мляко и разбъркайте. Прибавете другите съставки и сложете на умерен огън. Бъркайте непрекъснато до получаване на желаната гъстота.

Сипете шоколадовата глазура върху кекса.

Кексът с моркови и шоколадова глазура е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: