Начин на приготвяне
Пресейте в купа брашното заедно с бакпулвера.
С миксер разбийте яйцата със захарта до получаване на пухкав крем. Намалете уреда на бавни обороти и започнете да добавяте последователно олиото, солта, ванилията и канелата.
На части сипете и брашното, като не спирате да бъркате.
Накрая сипете счуканите орехи и настърганите моркови. Бъркайте с шпатула до получаване на хубава смес.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Сипете сместа в тава с хартия за печене. Изпечете кекса до готовност.
С миксер разбийте крема сиренето с маслото. Добавете ванилията, лимоновата кора и пудрата захар.
Намажете охладения морковен кекс с бялата глазура и приберете в хладилник, за да стегне.
Кексът с моркови и бяла глазура е много вкусен!