Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с моркови и бяла глазура

Кекс с моркови и бяла глазура

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
3051k4k2
Кекс с моркови и бяла глазура2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Чуден кекс с моркови и орехи, покрит с бяла глазура Един десерт, който заслужава вашето внимание"

Необходими продукти

  • за кекса
  • брашно - 260 грама
  • яйца - 4 броя
  • моркови - 340 грама (настъргани)
  • захар - 200 грама
  • орехи - 100 грама (eдpo cчyĸaни)
  • олио - 240 мл
  • бакпулвер - 1 бр. (10 грама)
  • ванилия - 1 ампула (Йоткер)
  • ĸaнeлa - 1/2 ч.л.
  • сол - 1 щ.
  • за глазурата
  • лимонова кора - 1/2 ч.л. (настъргани)
  • крема сирене - 250 грама
  • масло - 50 г (меко)
  • пудра захар - 230 грама
  • вaнилия - 1 ампула (Йоткер)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте в купа брашното заедно с бакпулвера.

С миксер разбийте яйцата със захарта до получаване на пухкав крем. Намалете уреда на бавни обороти и започнете да добавяте последователно олиото, солта, ванилията и канелата.

На части сипете и брашното, като не спирате да бъркате.

Накрая сипете счуканите орехи и настърганите моркови. Бъркайте с шпатула до получаване на хубава смес.

Загрейте фурната на 180 градуса.

Сипете сместа в тава с хартия за печене. Изпечете кекса до готовност.

С миксер разбийте крема сиренето с маслото. Добавете ванилията, лимоновата кора и пудрата захар.

Намажете охладения морковен кекс с бялата глазура и приберете в хладилник, за да стегне.

Кексът с моркови и бяла глазура е много вкусен!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: