Начин на приготвяне
Ябълков кекс от тефтера на баба - любим ретро сладкиш!
Яйцата се разбиват със захарта до пълното й разтваряне. Добавят се олиото и канелата и отново се бърка с миксера. След това се добавят пресятото брашно и бакпулвер, и пак се разбърква.
Количеството на брашното зависи от големината на яйцата - ако са по-малки, то брашното трябва да бъде 1 и 1/2 чаша. След като получите кексовата смес, добавете настърганите ябълки и натрошените орехи и разбъркайте с шпатула.
Изсипете получената смес в предварително намаслена и набрашнена форма.
Кексът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. Проверява се дали е готов с клечка за зъби, която след като извадите от него, трябва да бъде суха.
След като изстине, кексът се обръща върху чиния и се поръсва с пудра захар.
Опитай и другите ни рецепти за ябълков кекс, вкусен кекс с орехи или този шоколадов кекс.