Начин на приготвяне
Хапва ви се нещо сладко - опитайте този кекс с глазура!
Почистете черешите от костилките.
Разбийте яйцата със захарта и ванилиите с миксер на високи обороти за 4-5 минути, докато се получи гладък крем и захарта се стопи.
Прибавете олиото и прясното мляко. Разбъркайте отново вече на най-ниската степен на миксера.
Пресейте брашното и бакпулвера и ги добавете на части към сместа.
Настържете на фино ренде кората на половин лимон и добавете и нея.
Намажете формата за вкусния кекс с меко масло или олио.
Изсипете кексовата смес.
Поръсете почистените череши с 1 с.л. нишесте и ги разбъркайте внимателно.
Наредете черешите върху, без да ги притискате навътре и сложете да се пече на 160 градуса с вентилатор за около 50-60 минути.
За готовност проверете с дървено шишче.
След изпичане оставете кекса за няколко минути във формата и след това го извадете и оставете да се охлажда върху решетка.
За глазурата начупете шоколада и добавете към него маслото. Разтопете ги в съд на водна баня, бъркайки, докато се разтопят.
С тази глазура залейте добре охладения кекс с череши. По желание поръсете с цветни захарни конфети.
Рецептата за Кекс с череши и шоколадова глазура е изпълнена!
Коментари