Ezine.bg»Рецепти»Солени печива»Солена торта»Картофена торта с гъби и печени чушки

Картофена торта с гъби и печени чушки

Картофена торта с гъби и печени чушки
Снимка: Христинка Колева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"И да няма повод, създаваме го с картофената торта с чушки и гъби"

Необходими продукти

  • картофи - 1.500 г варени
  • пресен лук - 1 връзка
  • олио - 5 - 6 с.л.
  • сол
  • майонеза - 200 г
  • кисело мляко - 200 г цедено
  • шпеков салам - 120 г
  • гъби - 200 г бланширани
  • кисели краставички - 3 - 4 бр.
  • печени чушки - 3 - 4 бр.
  • яйца - 3 бр. варени
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 50 - 60 г
  • за украсата
  • магданоз
  • пресен лук
  • маркови
  • краставици
  • чери домати
  • яйца - варени
  • маслини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофена торта с гъби и печени чушки - идеална за гости.

Сварените картофи се настъргват на едро ренде. Овкусяват се със ситно нарязания лук, сол и олио.

Млякото се смесва с майонезата.

Отваряем ринг с размер 23-24 см се поставя в поднос.

На дъното се поставя 1/3 от картофите. Намазват се с част от млечната смес. Разпределят се нарязаните пиперки, салам и кисели краставички.

Върху тях се поставя втората 1/3 от картофите. Намазва се отново с млечната смес. Поставят се гъбите, настърганото сирене и яйца.

Следва последната 1/3 от картофите.

Завършва се с млечната смес.

Картофената торта се поставя в хладилника за 2-3 часа.

Освобождава се от ринга солената торта и се украсява по ваше желание и фантазия.

Приятен апетит с тази празнична солена торта!

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: