Начин на приготвяне
Картофена торта с гъби и печени чушки - идеална за гости.
Сварените картофи се настъргват на едро ренде. Овкусяват се със ситно нарязания лук, сол и олио.
Млякото се смесва с майонезата.
Отваряем ринг с размер 23-24 см се поставя в поднос.
На дъното се поставя 1/3 от картофите. Намазват се с част от млечната смес. Разпределят се нарязаните пиперки, салам и кисели краставички.
Върху тях се поставя втората 1/3 от картофите. Намазва се отново с млечната смес. Поставят се гъбите, настърганото сирене и яйца.
Следва последната 1/3 от картофите.
Завършва се с млечната смес.
Картофената торта се поставя в хладилника за 2-3 часа.
Освобождава се от ринга солената торта и се украсява по ваше желание и фантазия.
Приятен апетит с тази празнична солена торта!