Картофена торта с гъби и печени чушки

26/06/2020
"И да няма повод, създаваме го с картофената торта с чушки и гъби "
Приготвяне60 мин.
Общо60 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо275
  • Преглеждания за месеца268
  • Преглеждания за седмицата51
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофена торта с гъби и печени чушки - идеална за гости.

Сварените картофи се настъргват на едро ренде. Овкусяват се със ситно нарязания лук, сол и олио.

Млякото се смесва с майонезата.

Отваряем ринг с размер 23-24 см се поставя в поднос.

На дъното се поставя 1/3 от картофите. Намазват се с част от млечната смес. Разпределят се нарязаните пиперки, салам и кисели краставички.

Върху тях се поставя втората 1/3 от картофите. Намазва се отново с млечната смес. Поставят се гъбите, настърганото сирене и яйца.

Следва последната 1/3 от картофите.

Завършва се с млечната смес.

Картофената торта се поставя в хладилника за 2-3 часа.

Освобождава се от ринга солената торта и се украсява по ваше желание и фантазия.

Приятен апетит с тази празнична солена торта!

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар