Сочни свински ребра на фурна

04/06/2020
Приготвяне15 мин.
Готвене105 мин.
Общо120 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо94
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свински ребра - около 1, 7 кг
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с л
  • черен пипер - 1 ч л
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • бяло вино - 200 мл
  • соев сос - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • кайенски пипер - 1 ч.л.
  • мед - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ребрата измийте и подсушете. Натрийте ги със солта и черния пипер. Останалите продукти /червения и кайенски пипер, соевия сос, меда, бялото вино/ смесете и направете марината за месото.

Подредете ребрата в намазнен глинен съд като на места, около месото прибавите скилидки чесън. Залейте с приготвената марина. Оставете в хладилник за една нощ маринованите свински ребърца.

Охладените и мариновани ребърца поставете в студена фурна, като съда покриете с алуминиево фолио. Включете печката на максимална температура. Печете около час, отстранете фолиото и допечете още 15 минути ребърцата на фурна.

Вкусно да ви е със Сочни свински ребра на фурна! Наздраве!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар