Пресни картофи с хрупкава коричка

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
24
77
3k
4
24/05/2020
"Перфектната гарнитура за всяко ястие - пресни картофи с хрупкава коричка "
Приготвяне5 мин.
Готвене25 мин.
Общо30 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо166
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • пресни картофи - 600 г
  • провансалски подправки - 5 с.л.
  • риган - 2 с.л., изсушена подправка
  • масло - 60 г
  • зехтин - 4 с.л. ароматен
  • сол - ако е необходимо
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре картофите. По-мъничките оставяме цели, а по-големите режем на шайби.

Бланшираме ги в подсолена вода за 5 минути.

Отцеждаме в гевгир и изсипваме в тавичка.

Поръсваме с подправките и капваме от зехтина.

Разклащаме съда, за да се овалят равномерно.

Поставяме в загрята на 200 градуса фурна и запичаме до златисто.

10 минути, преди да извадим вкусните печени картофи от фурната, ги поливаме с разтопено масло.

Запичаме картофите до хрупкава коричка.

Поднасяме топли пресни картофи с хрупкава коричка.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар