Начин на приготвяне
Разполовяваме порциите рибено филе, посоляваме и поръсваме с черен пипер, поставяме ги в кипящо мляко и варим на много тих огън почти до омекване.
Правим светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме я с млякото, в което сме варили филето, и варим, докато се получи гладък сос, който посоляваме, поръсваме с черен пипер, прибавяме горчицата и 150 гр. настъргано сирене.
Поставяме сварените порции филе в намазана с мазнина тавичка за печене, заливаме със соса, поръсваме с настъргано сирене и запичаме в гореща фурна или на грил около 5 минути.
Коментари
току-що приложих рецептата и искам да я препоръчам на всички, които още не са я изпробвали. Сосът е великолепен. Понеже виждам, че няколко човека попитаха за сиренето, аз използвах класическо, българско бяло краве сирене и вкусът е превъзходен! Много благодаря на Диди за чудесната рецепта. Става бързо и е почти невъзможно да се оплеска. Пожелавам ви да бъдете много приятно очаровани от крайния резултат, добър апетит и наздраве.