Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Филе от риба, запечено със сос от сирене

Филе от риба, запечено със сос от сирене

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Филе от риба, запечено със сос от сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Досега знаехме само как се яде, но вече знаем как се приготвя най-вкусното филе от риба, тайната е в соса"

Необходими продукти

  • риба - филе 4 порции
  • прясно мляко - 400 гр.
  • масло - 30 гр.
  • брашно - 30 гр.
  • сирене - 200 гр.
  • горчица - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовяваме порциите рибено филе, посоляваме и поръсваме с черен пипер, поставяме ги в кипящо мляко и варим на много тих огън почти до омекване.

Правим светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме я с млякото, в което сме варили филето, и варим, докато се получи гладък сос, който посоляваме, поръсваме с черен пипер, прибавяме горчицата и 150 гр. настъргано сирене.

Поставяме сварените порции филе в намазана с мазнина тавичка за печене, заливаме със соса, поръсваме с настъргано сирене и запичаме в гореща фурна или на грил около 5 минути.

Рейтинг

4.7
56
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Валя
Валя
Страхотно стана!!!
29.09.2013 16:32
Борислав Попов
Борислав Попов
Здравейте,
току-що приложих рецептата и искам да я препоръчам на всички, които още не са я изпробвали. Сосът е великолепен. Понеже виждам, че няколко човека попитаха за сиренето, аз използвах класическо, българско бяло краве сирене и вкусът е превъзходен! Много благодаря на Диди за чудесната рецепта. Става бързо и е почти невъзможно да се оплеска. Пожелавам ви да бъдете много приятно очаровани от крайния резултат, добър апетит и наздраве.
14.10.2011 22:08
maya ivanova
maya ivanova
Много лесна и много вкусна рецепта.
03.05.2011 21:49
Y
Y
Рецептата изглежда доста интересна, но имам въпрос относно сиренето: Какво е сиренето в рецептата ?
12.04.2011 17:27
fp
fp
И ние.
04.01.2011 19:03
Жанет
Жанет
Още днес ще изпробвам рецептата. Струвами се, че ще стане страшно вкусно. А и с чашка студено бяло вино. Благодаря.
08.06.2010 12:48