Ezine.bg»Рецепти»Риба»Задушена риба»Задушена бяла риба с доматен сос и сирене

Задушена бяла риба с доматен сос и сирене

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
321214
Задушена бяла риба с доматен сос и сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • бяла риба - 4 филета
  • домати - 200 г
  • зехтин - 1 с.л.
  • чесън - 5 скилидки
  • сусамово брашно - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сирене - 100 г
  • босилек
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се посолява, топи в разбито яйце и овалва в сусамово брашно, след което се пече на тиган без мазнина.

Доматите се пасират и слагат на котлона да поврят 4-5 минути на слаб огън.

Посоляват се и се овкусяват с босилек, счукан чесън и зехтин. Щом се сгъстят, се прибавя намачканото сирене и се разбърква.

В този сос се слага и рибата и се оставя да поври 3 минути на слаб огън. Поднася се върху пържени картофи и зелената салата.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: