Начин на приготвяне
Добре почистената риба се оформя на филета. Рибните филенца се овкусяват със сол и черен пипер. Овалват се в брашно и се изпържват до полуготовност в силно сгорещеното олио.
Картофите се обелват, измиват и нарязват на колелца. Картофените колелца се нареждат в предварителна намазнена тавичка за печене, заливат се с около 200-300 мл гореща вода и се поставят в предварително загрята на 180 градуса фурна. Пекат се до омекване.
Изваждат се от фурната. Отгоре се подреждат рибните филета. Поръсват се със смес от ситно нарязан магданоз, пресован чесън и галета. Добавя се и кравето масло, предварително нарязано на парченца.
Ястието от риба се пече още 15-20 минути до зачервяване, след което се поднася в съда, в който сме го приготвили.
Филе от риба по хлебарски - незабравим специалитет от печен кефал.