Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Филе от риба по хлебарски

Филе от риба по хлебарски

IlariaIlaria
Новак
59762531
Филе от риба по хлебарски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • риба - 2 кг бяла риба, сом, амур или кефал
  • олио - 100 мл
  • брашно - 70 г
  • масло - 200 г краве
  • картофи - 1.8 кг
  • магданоз - 1 връзка
  • галета - 100 г
  • чесън - 10 скилидки
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистената риба се оформя на филета. Рибните филенца се овкусяват със сол и черен пипер. Овалват се в брашно и се изпържват до полуготовност в силно сгорещеното олио.

Картофите се обелват, измиват и нарязват на колелца. Картофените колелца се нареждат в предварителна намазнена тавичка за печене, заливат се с около 200-300 мл гореща вода и се поставят в предварително загрята на 180 градуса фурна. Пекат се до омекване.

Изваждат се от фурната. Отгоре се подреждат рибните филета. Поръсват се със смес от ситно нарязан магданоз, пресован чесън и галета. Добавя се и кравето масло, предварително нарязано на парченца.

Ястието от риба се пече още 15-20 минути до зачервяване, след което се поднася в съда, в който сме го приготвили.

Филе от риба по хлебарски - незабравим специалитет от печен кефал.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: