Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена риба по индийски

Печена риба по индийски

Печена риба по индийски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • риба - 1 кг скумрия или мерлуза
  • домати - 5 - 6 бр. или 1 с.л. доматено пюре
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • лимони - 2 бр.
  • оцет - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • къри - 1 с.л.
  • лют червен пипер - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в малък тиган, леко запържете счуканите скилидки чесън, прибавете кърито и задушете на тих огън 3-4 мин.

След това добавете червения пипер, сока и настърганата кора на единия лимон и ситно накълцаните домати, долейте вода и варете, докато соса се сгъсти.

Нарязаната на парчета риба поставете в тавичка, поръсете ги със сол и оцет и ги залейте с приготвения сос.

Втория лимон нарежете на тънки филийки, подредете ги върху мерлузата и печете ястието 20 мин. в умерена фурна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: